phoneBel ons nu0800/97 467

95,7% rating

Lekdetectie : lekkage opsporen zonder schade

Last van een waterlek? Lekdetectie zonder schade of breekwerk is dé professionele oplossing die Aqua Protect u kan bieden.

Lekdetectie? Bij deze symptomen moet u ingrijpen!

Natte plekken op de muur, andere zichtbare waterschade of een opmerkelijk hogere waterfactuur dan normaal? Deze symptomen kunnen erop wijzen dat u te maken heeft met een waterlek in uw leidingen en dus een lekdetectie moet laten uitvoeren.


Hoewel een lek op het eerste gezicht onschuldig lijkt, is het voldoende om een vernietigend effect te hebben voor uw gebouw. Bovendien zal de lekkage u onnodig veel geld kosten.


Lekkage kan diverse oorzaken hebben. Het zijn trouwens niet enkel de sanitaire ruimtes die kans maken op lekkage. Op heel wat plaatsen in uw gebouw lopen er (verborgen) leidingen. De mogelijkheid dat er een gaatje in uw leidingen komt is niet uitgesloten.


Via lekdetectie kan de oorzaak van de lekkage op een professionele manier opgespoord worden. Soms onzichtbaar voor het blote oog, vaak stevig verborgen in uw muur of vloer, kan een verborgen lek gedetecteerd worden zonder dat u hiervoor uw muur of vloer hoeft open te breken. Bij Aqua Protect bent u hiervoor aan het juiste adres!

Ook last van een lek in huis? Met onze professionele lekdetectie bent u gerust.
Laat een vochtexpert langskomen.

Ja, ik wil een lekdetectie aanvragen

Hoe een lek opsporen? Lekdetectie als dé oplossing!

Door een lekdetectie te laten uitvoeren, kunt u snel een lek opsporen. Door tijdig in te grijpen, neemt de schade niet verder toe en kunt u uw verlies en de kostprijs beperken.


Voor het snel opsporen van een waterlek (of gaslek) tijdens onze lekdetectie, beschikken we over verschillende technieken en geavanceerde apparatuur. Deze zullen toelaten om zowel boven- en ondergronds, als in muren of beton de precieze locatie van het lek te bepalen.


In de meeste gevallen kunnen we tijdens de lekdetectie zonder enige ingreep of aanpassing aan de leiding het lek opsporen. Dit is een voordelige manier van werken, omdat er niets in of aan de te onderzoeken leiding moet gebeuren. Geen breekwerk of schade dus!

Lekdetectie: ultrasoon of akoestisch

Lekdetectie: ultrasoon of akoestisch

Een lek produceert steeds geluid. Door dit geluid met een ultrasoon te versterken kunnen we het lek detecteren.


Toegepast bij de lekdetectie van waterleidingen en centrale verwarmingsleidingen.

Lekdetectie: infrarood

Lek opsporen met infrarood

Met een infraroodcamera wordt warmtestraling in beeld gebracht. Door een goede analyse van deze beelden bepalen we de precieze locatie van de ondergrondse leidingen en het lek.

Toegepast bij de lekdetectie van waterleidingen, centrale verwarming en afvoeren.

Lekdetectie: traceergasdetectie

lek detecteren op zwembadleiding met traceergas

Hierbij wordt een traceerbaar gas onder druk in de leiding gebracht en vervolgens opgespoord.


Toegepast bij de lekdetectie van waterleidingen, centrale verwarming en zwembadleidingen.

Lekdetectie: materiaalvochtmeter

Hierbij worden veranderingen in het elektrische veld gemeten. Met deze methode kunnen we onder andere vochtplekken in bouwmaterialen opsporen.


Toegepast bij de lekdetectie van vocht in de muur.

Lekdetectie: duwcamera

Inwendig beeld van lekdetectie met een inspectiecamera

Afvoeren en rioleringen kunnen aan de hand van een duwcamera aan een visuele inspectie onderworpen worden. Deze camera wordt met behulp van een duwkabel van 25m lang door de afvoeren geleid. Door de LED-verlichting en scherpe beeldvorming kunnen allerhande zichtbare defecten gelokaliseerd en eventueel op beeld vastgelegd worden ter bewijsvorming.

 

Op deze manier kunnen rechte buizen met een binnendiameter vanaf 35mm gecontroleerd worden en bochten van respectievelijk 45° en 90° worden mogelijk vanaf 40mm en 50mm.


Toegepast bij de lekdetectie van afvoerleidingen, verborgen ruimtes (bv. onder een douche) en waterleidingen met een diameter van 20mm.

Lekdetectie: pulsgenerator

Waterlek opsporen met een pulsgenerator

Er wordt een ringleiding rond het dak geplaatst en een aardingsleiding naar de plaats waar de vochtsporen zich langs de binnenzijde van het gebouw vertonen. Door de pulsstroom via de aarding terug te sturen via het vocht onder het dak kan met een meettoestel de precieze locatie van de waterinsijpeling aangeduid worden.

Toegepast bij de lekdetectie van platte daken.

Lekdetectie: rookdetectie

detecteren van lekken met rookgenerator

Nevelvloeistof wordt opgewarmd door de rookgenerator waarna deze op de afvoerleiding van een sanitair toestel of toilet wordt gekoppeld. De leidingen worden daarna volledig opgevuld met rook. De rook volgt precies de weg van het lek die de rioolgeur veroorzaakt. Hierdoor kunnen we het probleem perfect lokaliseren.

 

Toegepast bij de lekdetectie van afvoeren in geval van geurhinder en slechte verbindingen die daardoor lekken kunnen veroorzaken, opsporen van lekken op platte daken indien de epdm folie niet verlijmd is. Ook voor het keuren van afvoerstelsels bij nieuwbouwwoningen en appartementen.

Lekdetectie: kleurstofdetectie

lekdetectie dankzij kleurstofdetectie

Door het gebruik van verschillende kleuren in de sanitaire toestellen kunnen we bij waterinsijpeling via de verkleuring vaststellen welke afvoer er precies lekt.


Toegepast bij de lekdetectie van afvoeren.

Lekdetectie prijs

Onze ervaren lekdetectie professionals zoeken tot ze uw lekkage gevonden hebben.

Contacteer ons voor een vrijblijvende en snelle prijsofferte op maat.  

Snel ingrijpen is dus de boodschap!

Lekdetectie

Aquahunt, dé expert in lekdetectie

Aqua Protect werd dagelijks geconfronteerd met alle soorten vochtproblemen, waaronder ook deze te wijten aan lekkages. Omdat lekdetectie en het opsporen van lekkages een vak apart is, werd Aquahunt opgericht.

Aquahunt kan rekenen op een team van ervaren en gemotiveerde medewerkers die dagelijks voor u klaarstaan en die tal van mooie referenties op hun palmares hebben. Gewapend met onze specifieke kennis van vocht en infiltraties, uitgevoerd door vaklui uit de sanitaire wereld die voorzien zijn van de meest geavanceerde apparatuur op de markt, levert dit de ideale manier om snel en doelgericht tot resultaat te komen.


Tegenwoordig stelt onze eigen opgebouwde ervaring in lekdetectie én die in de vochtproblematiek in zijn geheel, ons in staat om een perfecte diagnose te stellen.

Uw voordelen

  • Aquahunt is onafhankelijk
  • Gegarandeerde interventie binnen de 48 uur
  • Erkend en geregistreerd bedrijf bij verzekeringsmaatschappijen
  • Uitgebreid schadedossier na de inspectie
  • Meer dan 3000 gevonden lekken
  • Ervaren vaklui
  • Correcte tarieven
  • Geavanceerde opsporingsapparatuur
  • Onnodig breekwerk is uitgesloten

Ook last van een lek in huis? Met onze professionele lekdetectie bent u gerust.
Laat een vochtexpert langskomen.

Ja, ik wil een lekdetectie aanvragen