phoneBel ons nu0800/97 467

95,7% rating

Contacteer ons voor een gratis diagnose

Verzenden

Gratis diagnose van vochtproblemen

In eerste instantie dienen de oorzaken van de vochtproblemen opgespoord te worden. Vul dit formulier in en uw regionaal adviseur komt graag langs voor een gratis diagnose.

Wat mag u verwachten?

  1. 1 Eerstdaags wordt u gecontacteerd voor een afspraak.
  2. 2 Een vochtexpert komt bij u langs voor een gratis diagnose.
  3. 3 U krijgt een vrijblijvende prijsofferte op maat.
  4. 4 U beslist of u op onze gedetailleerde offerte wenst in te gaat.

uw voordelen in een notendop

  • Logisch onderbouwde garanties zonder verrassingen achteraf Logisch onderbouwde garanties zonder verrassingen achteraf
  • Hoogste tevredenheidsscores Hoogste tevredenheidsscores
  • Gekwalificeerde producten en uitvoering Gekwalificeerde producten en uitvoering
  • Officieel erkend door verschillende instanties Officieel erkend door verschillende instanties
  • Iedere klant kan zijn dossier via het internet volgen Iedere klant kan zijn dossier via het internet volgen
  • Onmiskenbare expertise dankzij onze 5000 werven per jaar! Onmiskenbare expertise dankzij onze 5000 werven per jaar!

Gezond wonen met garanties

Wij investeren onophoudelijk in opleidingen van onze specialisten. Op deze manier garanderen wij ieder werk dat we uitvoeren. Dit verhaalt zich in 30 jaar garantie voor de behandeling tegen opstijgend vocht.

Quality Pro

Betrouwbare partner

Quality Pro biedt een unieke methode bij het meten van de betrouwbaarheid van een onderneming op de renovatiemarkt. 

Diagnose van vochtproblemen

Verscheidene factoren kunnen aan de grondslag liggen van een vochtige woning. Denk aan een te hoge luchtvochtigheid en condensatie door een gebrekkige ventilatie, opstijgend vocht of infiltratie van water waarbij men 2 vormen kan onderscheiden.

Bovengrondse infiltratie: Vochtproblemen door slagregen, opspattend water, lekkende regenwaterafvoeren, lekkende afvoeren, condensatie van rookgassen in de schouwkanalen, ... Bovengrondse infiltraties komen voor onder verschillende vormen, gaande van een vochtige vlek tot druppelend of afstromend water. Het schadebeeld staat in verhouding tot de frequentie, de hoeveelheid en de snelheid van het instromend water. Het schadebeeld kan permanent zijn, of slechts periodisch, waardoor de infiltratie in verband kan gebracht worden met o.a. regenbuien. De plaats van de schade is vanzelfsprekend een goede indicatie om de bron van de infiltratie te lokaliseren. Een degelijke kennis van bouwconstructie is echter onontbeerlijk om de juiste oorzaak te bepalen.

Ondergrondse infiltratie: Vochtproblemen door zakwater, lekkende riolering verhoogde grondwaterstand, ... Bij ondergrondse situaties dient men onderscheid te maken tussen drukkend en niet-drukkend water. Drukkend water komt voor in situaties onder de grondwaterspiegel, waarbij permanente hydrostatische druk op de constructie of een deel ervan wordt uitgeoefend. Niet drukkend water doet zich voor in situaties boven de grondwaterspiegel, bijvoorbeeld zakwater van neerslag doorheen de grond, of capillair water opgezogen uit de omgevende grond.

Het eerste geval is veelal duidelijk: in geval van een ernstig gebrek aan de dichting van de ondergrondse constructie, zal op korte tijd het waterniveau in het gebouw even hoog zijn als het grondwaterniveau erbuiten. In het tweede geval zijn vaak slechts sporen van infiltratie te merken, en is er slechts nu en dan stagnerend water in de kelder. De hinder is minder omvangrijk, maar daarom niet minder erg, want hij maakt de kelder in de meeste gevallen onbruikbaar.