phoneBel ons nu0800/97 467

95,7% rating

Gratis diagnose
klik hier

Uniek in het ontmossen van daken

Ononderbroken wordt er in gespecialiseerde apparatuur, doeltreffende producten, moderne technieken en bijscholingen van onze deskundigen geïnvesteerd. Elk dak is anders: dankzij deze inspanningen kunnen wij steeds de juiste aanpak garanderen.

Voor het ontmossen van daken moeten we steeds met meerdere factoren rekening houden: daktype, dakhelling, afmetingen, type dakgoot, vervuilingsgraad, leeftijd, waterafvoeren, toegankelijkheid, betreedbaarheid, bereikbaarheid gebouw… Door elke factor te respecteren kunnen wij zorgzame behandelingen voorstellen. Uw dak ontmossen begint met een
degelijke voorbereiding voordat we tot de effecieve reiniging overgaan.  Het dak ontmossen gebeurt met heet water waardoor het begrip zachte reiniging op zijn plaats is. 
 

Uw dak ontmossen biedt heel wat voordelen

Tijdig het dak ontmossen biedt heel wat voordelen: van zowel het uitzicht van het gebouw tot de vrijwaring van schade aan uw dak

  • Uw gebouw verkeert na het ontmossen van het dak opnieuw in prima conditie. Het dak straalt net alsof het fonkelnieuw is.
  • Het ontmossen van daken zorgt er preventief voor dat bij felle buien het mos niet ongecontroleerd loskomt. Hiermee wordt er vermeden dat na de bui alle oppervlaktes rond het dak zoals de wagen op de oprit, de oprit zelf, het terras, perken, … door afval bevuild worden.
  • Tijdig uw dak ontmossen staat de normale werking van de waterafvoeren niet in de weg: mos of vuil krijgen geen kans om de waterafvoer te belemmeren. Gevolgschade, zoals de extra toename van mos of de dakbedekking die kapotvriest, wordt tijdig vermeden.
  • Regenwater kan perfect gerecupereerd worden gezien mos en algen de kans niet krijgen om het water te vervuilen. Het is belangrijk om weten dat regenwater voor heel wat huishoudelijke zaken bruikbaar is. Het is algemeen geweten dat de prijs van leidingwater niet zal dalen.
  • Aan de basis van lekkende daken kan mosvorming liggen. Het lekkend dak is er niet plotsklaps maar is het gevolg van de sluimerende, aanslepende situatie. De poreuze dakbedekking dient als bevestigingsbasis voor mosbegroeiing. De wortels van het mos kunnen op termijn tot in de dakbedekking doordringen. Men loopt zo het risico dat het water door de dakbedekking sijpelt. Haarscheurtjes kunnen zich bij vriesweer voordoen. Tijdig het dak ontmossen zorgt ervoor dat deze op termijn waterdicht blijft. Naast het dak ontmossen bieden wij ook oplossingen voor andere types van vochtproblemen.
  • Dankzij de vakkundige uitvoering wordt de levensduur van behandelde daken spectaculair verlengd.
  • Uw dak ontmossen zorgt onmiskenbaar voor een waardestijging van het gebouw.

Daken zijn kwetsbaar

Daken zijn onderhevig aan barre omstandigheden zoals hagelbuien, regenvlagen, sneeuwval, brandende zon, windstoten, ijslagen, vorming van mos, … Als men de nieuwbouwwaarde van het dak vooropzet is het absoluut geen overdaad om het dak vakkundig en tijdig te reinigen alsook te beschermen.

Ontmossen van daken met een dakbedekking van asbest

Ontmossen van daken met een asbestcementen dakbedekking mag van de overheid niet. Een milieuvriendelijk en veilig alternatief voor de ontmossing van asbesthoudende daken bestaat er niet. De enige oplossing is het dak van nieuw dakbedekkingsmateriaal te voorzien of het dak te laten zoals het is.

Een verdere officiële toelichting waarom het dak ontmossen uitgesloten is vindt u terug via de volgende link: https://www.vlaanderen.be/asbest-verwijderen.

Wat is de oorzaak?

Het tekort aan goede luchtverplaatsing vormt de basis van het ontstaan van algen, mossen en korstmossen. Algen steken als eerste de kop op. Dit zijn eenvoudige organismen die door middel van fotosynthese leven. Een dunne laag, die stof en vocht vasthoudt, wordt door deze gevormd. Deze laag is de gedroomde bevestigingsbasis voor mos.

Korstmossen en mossen komen nadien op de proppen. De klassieke mossen voelen zich op vochtige plaatsen in hun sas terwijl korstmossen eerder drogere plaatsten verkiezen.

Het wijzigend en toenemend karakter van de verschillende types begroeiing zorgt ervoor dat zelfs kleine planten, op de door de mossen ingevangen stof en aarde, beginnen te groeien.