phoneBel ons nu0800/97 467

95,7% rating

Gratis diagnose
klik hier

Schimmel verwijderen of definitief oplossen?

Het huishouden alsook de bewoners zelf zorgen voor heel wat vochtigheid in de lucht. Denk maar aan het koken, douchen, wassen… De bewoners ademen en zweten wat ook op zijn beurt voor een verhoogde luchtvochtigheid zorgt. De condensatieproblemen die hier ontstaan vinden hun oorsprong in onvoldoende ventilatie met de ontwikkeling van schimmels en allergenen tot gevolg. Schimmel kan zich ontwikkelen in vochtige ruimtes zoals uw badkamer of keuken, maar ook in woonkamer of slaapkamer. Schimmel verwijderen biedt geen oplossing daar het probleem aan de basis dient aangepakt te worden.

Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek legt de klemtoon op de ernst van gevolgen van deze problematiek. Uit onderzoek door de Universiteit Gent is gebleken dat sommige schimmels in bijvoorbeeld de badkamer of keuken uiterst giftige stoffen afscheiden, zogeheten mycotoxinen. Sommige typen zijn aangemerkt als kankerverwekkend door het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek. Van andere typen is onbekend of ze schadelijk zijn. Onderzoek moet nog uitwijzen hoe groot het gevaar is. Schimmel verwijderen in dergeljke gevallen doet men met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Regelmatig duiken er berichten op over het ‘Sick Building Syndrome’ (SBS). Hieronder valt een heel scala aan vage symptomen zoals irritatie van neus- en oogslijmvliezen, hoofdpijn, lusteloosheid en andere vervelende kwalen. Deze symptomen komen vooral voor bij mensen die veel verblijven in gebouwen met een slechte luchtkwaliteit en schimmelgroei. Huisstofmijten en schimmels kunnen bij personen die daarvoor gevoelig zijn allergische reacties zoals verergering van astma, hooikoortsachtige verschijnselen of huidreacties veroorzaken.

Schimmel verwijderen in huis: onze oplossingen

Condensatie pakken wij aan door de woning op een doordachte manier te ventileren. Afhankelijk van uw te behandelen lokalen en het type woning kunnen wij een oplossing op maat met sluitende garanties bieden. Schimmel verwijderen doet men door de ruimte van een juiste mechanische oplossing te voorzien.  Deze oplossing hangt af of de schimmel in één of meerdere ruimtes voorkomt.  De technologie laat toe om schimmel te bestrijden met oplossingen, met of zonder warmterecuperatie.

Schimmel verwijderen doet men niet zomaar maar schimmel in huis lost men op aan de basis.  Vraag hier uw gratis diagnose!

Schimmel verwijderen in huis dankzij de juiste oplossing

Gezond wonen zonder schimmel in huis

Wij investeren voortdurend in het hoge expertiseniveau van onze specialisten. Zo kunnen wij ieder werk dat we uitvoeren garanderen. Dit vertaalt zich in sluitende resultaatsverbintenissen, tot 10 jaar garantie, voor de behandeling tegen schimmel in huis.