phoneBel ons nu0800/97 467

95,7% rating

Gratis diagnose
klik hier

Vochtige muren injecteren

Video: Muren injecteren

Vochtige muren injecteren doet men doeltreffend door een ‘droge injectie’ te geven. Vooreerst wordt onderaan in de vochtige muur onze unieke vochtwerende Aquagel, geïnjecteerd die het opstijgend vocht blokkeert. Na het injecteren van muren kunnen de oude decoratie- en pleisterlagen worden vervangen door nieuwe. Deze kunnen niet langer door zouten worden aangetast. Uw huis ziet er uit zoals u het wenst. Vochtige muren behoren definitief tot het verleden!

Vochtige muur door vochtproblemen

Een vochtige muur is een teken aan de wand. Deze voelt klam aan, het behang of plinten komen los. In sommige gevallen kan er al sprake zijn van schimmelvorming.

vochtige muren behandelen

Vochtige muren injecteren met droge injectie!

Muren kunnen heel wat opstijgend vocht opnemen. Vochtige muren injecteren vergt vakmanschap. Hieronder een woordje uitleg. Een bouwsteen heeft de eigenschap dat die water opneemt. Dit wordt verklaard door de open poriënstructuur van de steen in combinatie met een zekere porositeit. Muren zijn steeds onderhevig aan vocht via het grondwater.

Indien er geen waterkering werd aangebracht leidt dit tot vochtige muren. Mocht eerder een waterkering voorzien zijn, zoals in heel wat huizen, zorgt de “tand des tijds” er voor dat op termijn de waterkering zijn werking verliest. Hierdoor neemt de muur vocht op. Dit komt tot op ongeveer één meter hoogte. Dit kunt u gelijk stellen met het principe van een suikerklontje. Indien u slechts de onderkant van het klontje onderdompelt neemt dit de koffie tot hoger op. Uw muur doet net hetzelfde met grondvocht.

De gevolgen voor het uitzicht van vochtige muren zijn niet te onderschatten. Hieronder valt esthetische schade zoals loskomend behangpapier, vochtplekken op de muur maar ook plinten die worden afgesloten door vocht in uw muur. Ook de impact op de gezondheid mag hierbij niet over het hoofd gezien worden.

Lees meer over hoe optrekkend vocht in vochtige muren behandelen