phoneBel ons nu0800/97 467

95,7% rating

Gratis diagnose
klik hier

Vochtige muren door een vochtprobleem?
Gedaan ermee!

Een huis krijgt dagelijks heel wat vocht te verduren. Als dit vrij spel krijgt dan is een vochtprobleem in de woning niet veraf. Denk maar aan de regen op uw dak, uw stomende afwasmachine of grondwater dat door uw keldermuren sijpelt. Blijft de nattigheid binnenshuis hangen? Dan daalt de luchtkwaliteit en krijgt u schimmelvorming. Investeer daarom in slimme oplossingen en geniet van een droog en gezond huis.

Vochtproblemen kunnen in het pand op verschillende manieren aanwezig zijn.

Vochtprobleem door opstijgend vocht

Ziet u blaasjes op het behangpapier of papier dat begint op te krullen? Of heeft u te kampen met een soort waas op de geverfde muren

Dan heeft u hoogst waarschijnlijk te maken met opstijgend vocht. De vochtwerende laag die in het prille begin elk grondvocht uit de muren hield, heeft het na jaren trouwe dienst begeven.

Vochtprobleem in de kelder

Heeft u last van een natte kelder?  Muren die nat aanvoelen, tot zelfs heuse plassen water op de vloer? Een vochtprobleem komt in deze ruimte heel vaak voor. De keldermuur of - vloer voelt elk moment van de dag de druk van het grondwater. Uw kelder was hier in het begin wel tegen bestand, maar de aanhoudende druk in combinatie met de tijdsfactor zorgden langzaam maar zeker dat het water tot in de kelder raakt.

Vochtprobleem door condensatie

Hebt u last van condens op uw ramen of muren? Dan is de luchtvochtigheid in uw kamers te hoog. Goed nieuws voor alle schimmels, want die houden van klamme ruimtes. Maar heel slecht nieuws voor u, want door het vochtprobleem ademt u ongezonde lucht in. Met een ventilatiesysteem op maat ververst u de lucht en blijft uw woning fris en droog.

Leef gezond in huis – pak het probleem en de vochtige muren vandaag nog aan.

Vochtprobleem oplossen met hulp premies

Weet dat er in Vlaanderen premies voor een grondige aanpak van bepaalde vochtproblemen in de woning mogelijk zijn.

Naast de Verbeteringspremie kan er ook, zo het een breder renovatieproject omvat, aanspraak gemaakt worden op de Renovatiepremie. Er zijn ook steden en gemeenten die hierbovenop ook nog steun bieden.

Dus op verschillende niveau's is er steun voor duurzame vochtbestrijding te verkrijgen.  Dit motiveert ook het belang van een grondige aanpak van het vochtprobleem in huis.  Meer vindt u via de link www.vlaanderen.be

vochtproblemen aanpakken

Construction Quality

Construction Quality is hét kwaliteitslabel voor ondernemingen die actief zijn in de bouwsector.

www.constructionquality.be